Полицията блокира района на Лаута за пловдивското дерби

400 билета за Локо за дербито

Сериозни мерки за гарантиране на сигурността в Пловдив по време на пловдивското дерби предприема днес пловдивската полиция. Отложената среща от ХХІ-ви кръг на “А” група  между ПФК “Локомотив Пд” и ПФК “Ботев 1912” ще започне от 17.30 ч., на стадион “Локомотив”.

От 13.00 ч. до 21.00 ч., съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона.

Пропускането на зрителите през входовете на стадиона започва два часа преди началото на дербито, като привържениците на ПФК “Ботев” ще се придвижат от ул. “Димитър Ризов” до сектора за гостуващата агитка. Всички посетители ще преминават през стриктни проверки и няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, под въздействието на наркотични вещества, малолетни без пълнолетен придружител, както и такива, които носят забранени предмети – огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение, съобщиха от полицията.

В района на спортната зона, по булевардите “Източен”, ”Менделеев”, ”Освобождение” и ”Санкт Петербург”, е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението в периодите от 15.00 ч. до 17.30 ч. и от 19.00 ч. до 21.00 ч. За недопускане на необосновани затруднения на трафика са призовават водачите на моторни превозни средства да изпълняват разпорежданията на контролните органи и да ползват обходни маршрути.

На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Припомняме, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни. ОДМВР – Пловдив призовава гражданите и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top