Полицията вади гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове за празника си - DC news

Полицията вади гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове за празника си

Полицаите против увеличаването на пенсионната им възраст

Късо и дълго оръжие, трейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове ще покаже за професионалния си празник – 8 ноември /Архангеловден/, полицията в Пловдив. Днес от 10.00 до 12.00 часа всички районни полицейски управления в областта ще отворят врати за желаещите да се запознаят с работата им.

Служителите от сектор “Специализирани полицейски сили” ще демонстрират специализирано полицейско оборудване за борба с масови безредици и различни видове оръжия, използвани в дейността им. Ще бъдат изложени също мотоциклетите на специализираното звено „Сигма”. В сектора до Гребната база треньорите на полицейски кучета ще покажат своите възпитаници, обучени да откриват взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали.

В полицейските управления по райони началниците ще представят работата на служителите и ще демонстрират полицейско оборудване, техника, въоръжение и автомобили. Децата ще могат да се запознаят с най-важните моменти, засягащи безопасността на движението и опазване на малчуганите при предвижването им от дома до учебното заведение и обратно, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията.

Гостите ще могат също отблизо да разгледат приемните помещения в районните управления и служебните кабинети.

Детска академия ще заработи от 14.30 часа във Второ районно управление. 17 участници на възраст между 12 и 17 години от Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи “Ига” в Пловдив ще разберат как се снемат отпечатъци, как да се обръщат към полицията за помощ и съдействие, какви са последствията от употреба наркотични вещества, как да се предпазват от въвличането им в трафик и незаконни дейности и др.

Децата ще видят отблизо дежурната част и помещенията за задържане. В края на посещението си ще получат грамота за успешно завършена „Полицейска детска академия”.

В двора на полицейското управление гостите могат да разгледат мотоциклети и оборудване на специализираното звено „Сигма”. Предвидена е и демонстрация със служебни кучета за откриване на наркотични вещества и залавяне на престъпник. Също така ще бъде изложен и противопожарен автомобил, а служители от РДПБЗН – Пловдив ще запознаят посетителите с работата на огнеборците.

Top