Полицията в Пловдив с мерки заради мача “Ботев” – Пловдив и „Марибор“

Като част от набелязаните мерки се очаква засилено присъствие на патрулиращи екипи

От страна на областната дирекция на МВР е създадена организация за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след приключване на двубоя, който ще започва от 21 ч. днес на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Като част от набелязаните мерки за осигуряване на спокойното провеждане на футболната среща се очаква засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения. 

В изпълнение на заповеди на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на стадиона през целия ден, а в часовия интервал от 18 ч. до 24 ч. има вероятност за спиране на движението в следните отсечки:

 –          по бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

–          по ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

–          по ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

За организираното придвижване на привържениците на гостуващия отбор е подготвен полицейски съпровод от хотел „Йегерхов“ до стадион „Христо Ботев“, като автомобилите ще бъдат паркирани на ул. „Богомил“.  

На изградените контролно-пропускателни пунктове служителите на реда ще извършват  щателни проверки на посетителите. Няма да се допускат лица без документ за самоличност и без билет; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни  без пълнолетен придружител.

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест.

Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, техническо средство за заснемане от въздуха „ДРОН“, като при документирано нарушение (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) извършителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.