Полицията на крак за мача Ботев (Пловдив) – Левски (София)

Няма да има мачове без публика

Областната дирекция на МВР в Пловдив предприема днес сериозни мерки за охрана на обществения ред по време на футболната среща между отборите на „Ботев” и „Левски”. Срещата от І-ви кръг на “А” футболна група между двата отбора ще се проведе от 18.30 часа, на футболен комплекс “Ботев-1912”.

Полицията затяга реда още от 13.00 часа, когато, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. Мярката важи до 21.00 ч.

От 16.00 часа до 20.30 часа ще бъде въведена реорганизация на движението по Коматевско шосе в участъка между ул. “Бадемите” и ул. “Захаридово”. При необходимост ще се спира достъпът на моторни превозни средства в квартал „Коматево”. Ще бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и живущите в района, останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути.

Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 14.30 часа.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

От полицията напомнят, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

ОДМВР – Пловдив призовава феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Подобни статии

Top