Полицията пресече бартер на екстази срещу хероин

Кражба от апартамент

Пловдивските полицаи пресякоха два канала за трафик на екстази към Турция и антики за Великобритания. При първата акция са задържани двама души, единият от които албанец с македонско гражданство. Той изнасял за южната ни съседка синтетичен наркотик, а внасял хероин.

При акцията са иззети 15 хиляди хапчета екстази с общо тегло над 3 килограма и половина.

Задържани са двама души, срещу единият от които съдът вече постанови постоянна мярка „Задържане под стража“. Те са извършвали своеобразен бартер на наркотици по схема – екстази срещу хероин. Пазарната стойност на дрогата е между 300 и 750 хиляди лева.

Пазарната стойност на едно хапче е между 20 и 30 лева в страната и в морските курорти достига до 50 лева, поясни директорът на ОД на МВР – Пловдив Пламен Узунов.

Предстои да се изясни къде е произведена синтетичната дрога, посочи говорителят на окръжната прокуратура Галина Андреева. Тя съобщи и за още един разкрит канал – за трафик на антични ценности. В момент на сделка с антиките е задържан жител на Русе, който ги продавал на пловдивчанин.

Сред предметите са: лещовиден печат, костени игли, множество метални предмети, монети, костени пръстени, статуетка, гипсов бюст, които в момента са предадени на експертите, за да извършат експертиза дали и доколко те могат да бъдат определени като културни ценности, съобщи Андреева.

В дома на русенеца е намерена и куха глава, която представлява лице и шлем. Срещу него е постановена постоянна мярка „Задържане под стража“, тъй като е осъждан за подобно престъпление. Пловдивчанинът е освободен под гаранция от 5000 лева, уточни Андреева.

 

Подобни статии

Top