Полицията разследва убийството на Стефан Техов

Криминалисти от ОД на МВР – Пловдив работят по разкриването на убийството на 65-годишния Стефан Техов по прякор Даскала, съобщи пресцентърът на полицията.

Вчера, около 20.50 часа, на тел. 112 е подаден сигнал, че в междублоково пространство на бул. “Шести септември” има мъж в безпомощно състояние. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна медицинска помощ. Установена е самоличността на мъжа – 65-годишен пловдивчанин, който е починал в резултат на огнестрелна рана. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед.

Предприети са всички необходими действия за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая.

Снощи полицията бе отцепила мястото на инцидента.  Предполага се, че сарафът се  е връщал от работа и паркирал автомобила си. Вероятно след като слязъл, е бил застрелян. Има вероятност убийството да е с цел грабеж, тъй като чейнчаджията винаги носел доста пари в себе си.

Техов е собственик на чейнчбюро на Главната улица /ул. „Александър Батенберг“ №51А/, в близост до сградата на Община Пловдив. Регистриран е като едноличен търговец  ЕТ „ТЕХОВ И С-ИЕ – СТЕФАН ТЕХОВ“.

По случая е образувано досъдебно производство.

Подобни статии

Top