Полицията ще използва дрон за наблюдение на спортни мероприятия (СНИМКИ И ВИДЕО)

С летателен апарат, снабден с видеокамера, разполага Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП). Той ще бъде използван като допълнително явно техническо средство за придобиване на картина в реално време за работата на полицейските екипи в столицата и страната и тяхното по-ефективно управление по време на провеждане на спортни мероприятия с висок риск за сигурността и охраната на обществения ред. Получените видеозаписи и фотоснимки ще служат и за установяване на извършването на противообществени прояви  или на престъпления от общ характер при спортни мероприятия.

Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи. Той се управлява от служител на ГД “Национална полиция”, който е специално обучен. Дронът разполага с 12 мегапикселова камера, която заснема кадри и видеокартина във формат Full HD. Апаратът е с таван на полета от 6000 метра височина и максимална скорост на движение до 60 километра в час. Информацията, придобита при работата на дрона, ще се използва като допълнителна възможност за подобряване на полицейската работа при охраната на спортни мероприятия с висок риск за сигурността.

При благоприятни метеорологични условия, работата на летателния апарат ще бъде тествана на предстоящата футболната среща между отборите на Левски и Лудогорец на 18 октомври.

 

Подобни статии

Top