Полиция и жандармерия със съвместна акция в населените места от карловския регион

В обхвата й са влезли общо 29 населени места от региона около Карлово

Проведената специализирана операция е част от планираните превантивни мерки за противодействие на престъпността и подобряване на условията за пътна безопасност на територията на пловдивската дирекция на МВР.

В обхвата й са влезли общо 29 населени места от региона около Карлово, като съвместните действия са осъществени от екипи на районното управление, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление – Пловдив.

Общо екипите са проверили 8 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 6 частни адреса. Снета е самоличността на 304 лица, а на изградените контролно-пропускателни пунктове са спрени 214  моторни превозни средства.

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 34 водачи, като при един от тях е отчетено наличие на 0,75 промила. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 5 акта и 38 глоби с фиш.

Издадени са и 70 електронни фиша за засечени автомобили с движение над допустимата скорост.

Допълнително на шофьори са връчени и 12 административни санкции за предишни нарушения.  Сред отчетените резултати от акцията са и 7 акта по Закона за българските лични документи, 11 констативни протокола и 4 предупредителни протокола по Закона за МВР.

В хода на полицейските действия са разкрити извършители на две престъпления от края на миналата година.

Младеж от село Слатина е заподозрян за причинена средна телесна повреда на жител на село Христо Даново, а непълнолетно момче от село Розино – за умишлено увреждане на чужд лек автомобил.  

По случаите са образувани досъдебни производства.