Поли Генова вече е европейска звезда

Една голяма възможност да се срещнеш с други изпълнители и да видиш неща, напълно непознати у дома – това е „Евровизия” за нашия представител Поли Генова. Тя стана четвърта в музикална Европа, а заразителното й парче „If Love Was a Crime“ щурмува радио ефира на Стария континент.

В топ 4 я пратиха не само покорените от хита чужденци, но и хилядите българи в чужбина със своеобразния си електронен вот. Преди финала Поли се обърна към българските политици, като се обяви в защита на избирателните права на сънародниците ни.

„Отдавна имам тази идея да мога да направя нещо за българите, които живеят в чужбина, защото техният глас трябва да бъде чут и тяхното право на глас трябва да бъде запазено”, каза изпълнителката пред btv.

Според много наблюдатели, българската песен е можела да се класира много по-напред от четвъртото място, но нашата страна е станала заложник на сложните отношения Украйна – Русия. Именно бившата съветска република спечели конкурса с песен, посветена на съдбата на кримските татари.

„Това, че може би има някакви политически игри, не би трябвало да ни касае нас, които правим музика”, беше лаконичният коментар на Поли Генова.

Източник: btv

 

Подобни статии

Top