Положиха първия слой асфалт на Васил Априлов (СНИМКИ)

Започна полагането на първия слой асфалт на бул. „Васил Априлов“, видя репортер на DCNEWS. Все още продължава обаче работата по тротоарите, които в голямата си част са засипани с пясък, а в останалата – или са разкопани, или са застлани с чакъл.

Разкопано е и кръговото движение на ул. „Любен Каравелов“. Там в момента се полагат тръби на „Топлофикация“. Очаква се днес полагането на най-долния слой асфалт да продължи.

За разлика от усиления труд, който кипи в първия участък, по втория почти не се работи. Полагат се тръбите, в които ще бъдат събрани различните кабелни комуникации, но всички останали машини видимо стоят на едно място.

„Един работи, трима го гледат и му дават акъл“, коментираха хора, работещи или живеещи наоколо. Търговец разказа пред DCNEWS, че повече от две седмици по участъка не е правено нищо и едва през последната седмица темповете са се позасилили, но най-вече в отсечката между кръговото на гарата и това на „Любен Каравелов“. „И сега всички усилия се хвърлят там, а тук… уж казват, че ще бъдат готови през септември“, вдигна рамене човекът.

А иначе трафикът на хора, а и автомобили е голям, тъй като точно от тази страна са входовете на Медицинския университет и ДКЦ-то към УМБАЛ  „Св. Георги“.

От общината напомниха, че в двата участъка ще се изгражда и велоалея, която ще продължи до бул. „Свобода“ и впоследствие ще бъде свързана с велоалейната мрежа на бул. „Копривщица“, Гребната база и Розариума.

 

Подобни статии

Top