Помощ за „Аспарухово” от жители на община „Родопи”

От община Родопи събраха помощи за жителите на Аспарухово

Жителите на „Родопи” се обединиха около националната кауза да помогнат на живущите във варненския квартал „Аспарухово”, чийто домове пострадаха при последните наводнения. По време на фестивала „На Петровден с хоро”, който се проведе в село Ягодово, възникна спонтанно идеята за помощ.

Така в рамките на няколко часа участниците и присъстващите събраха сумата от 1030 лева. Парите ще бъдат преведени по сметката на фондация „Помощ за благотворителността”, която организира кампанията „Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите след трагедията във Варна и региона, която взе 13 жертви.

„Всеки човек, който присъстваше на фестивала дари каквато сума може”, коментира организаторът на проявата Мартин Мочков.

Фестивалът „На Петровден с хоро” е за аматьорски групи и самодейни състави и ансамбли. Той няма конкурсен характер и се провежда за пети път в село Ягодово. На него участват близо 1000 изпълнители. Той е един от най-големите по мащаб в България.

„Всяка година получаваме подкрепа от община „Родопи” в лицето на кмета Пламен Спасов, без който трудно бихме реализирали фестивала и осигурили наградния фонд”, коментира още организаторът Мартин Мочков.

 

 

Подобни статии

Top