Поне 50 лева бонус чакат повечето пловдивчани

Над половината от фирмите – 57 %, ще раздадат коледни бонуси на работниците си. Близо 15 % не могат да си го позволят, показва проучване на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Пловдив няма да бъде изключение от тази практика – тук също доста работодатели ще възнаградят служителите си с празнични премии.

Повечето бизнесмени обясняват, че бонусите са обвързани с финансовите резултати на фирмата им през годината. Любомир Табаков е собственик на малка фирма за осветителни тела.  Той е приготвил по 50 лева на човек. Възнамерява премията да е еднаква за всички.

Любомир раздава коледни бонуси, за да задържи служителите си, а и за да ги зарадва за празниците. В Пловдив фирмите, които правят това не са малко. Но и не всички работодатели дават премии.

Всеки работодател, който уважава своите служители би трябвало да ги стимулира или по някакъв начин да отрази отношението си към тях за заслугите през годината. Те могат да бъдат даже диференцирани и различни за всеки служител, смятат някои пловдивчани. Други са на мнение, че бонусът трябва да е еднакъв за  всички. Трети считат, че ако заплащането на труда на хората е адекватно, няма да се налага да се дават празнични бонуси.

Някои вече са получили 13-та заплата. Други все още чакат премиите, а трети знаят, че няма да получат нищо.

Повечето пловдивчани се надяват минимум на 50 лева над заплатата.

Подобни статии

Top