Пони, балони, награди, музика и игри на 1 юни в Пловдив (СНИМКИ)

Стотици деца от цял Пловдив празнуваха днес най-обичания от всички малчугани празник – 1 юни. В Международния ден на детето за най-малките имаше десетки празници в целия град.

Най-пъстро и шумно бе пред Община Пловдив. На сцената на пл. „Стефан Стамболов“, се разиграваха различни игри, а за всички участници имаше награди.

Сред най-атрактивните бяха наградите за най-голям балон с дъвка. Победител в играта бе Марко, който направи 11-сантиметров балон и спечели голямата награда – радиоуправляема кола.

Според присъстващите не по-малко атрактивна, а дори и повече – бе втората награда – скейтборд. Оказа се, че награденото момченце има такава играчка. Затова то я подари на едно от присъстващите на площада деца.

Пони, балони, бонбони и всякакви други атракции очакваха децата на площада.

Не по-малко шумен и атрактивен бе празникът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив (КСУДС) до Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина. Тук идеята бе да бъдат подкрепени приемните семейства и осиновяването.

Децата обаче се забавляваха в работилнички и с много игри. Подредена бе и изложба с детски рисунки. Малчуганите имаха възможност да правят уникални картички с квилинг технология, бяха раздавани късмети, а специалистите на комплекса обясняваха на възрастните значимостта на детството.

По време на празника специалистите от КСУДС обясняваха какви са правата на децата и как те да бъдат защитавани, да бъдат подкрепяни и как да се разрешават техните проблеми. На всеки от присъстващите, който желаеше, му беше разяснено как да стане приемен родител.

 

Подобни статии

Top