Поредица на DCNews: Лицата на пловдивския театър!

Хората посещават театър по няколко причини. Една от тях е да се забавляват и да разнообразят ежедневието си, но другата, по-сериозната е, че театралното изкуство дава отговор на много въпроси, които вълнуват всеки един от нас. В съдбата на героите, които виждаме на сцената, ние търсим и откриваме част от собствения си живот.

В поредицата ни  „Лицата на пловдивския театър“ нашият автор Петя Терзийска надниква зад кулисите на Драматичен театър – Пловдив и представя актьорите от неговата трупа. Хората, избрали да посветят живота си на изкуството, разказват за първите си трепети на сцената, за бъдещите си проекти и за работата в града под тепетата.

Пред вас актьорите разкриват за какво мечтаят, какво ги радва и натъжава, и как разпускат, когато не са на работа.

Неизменна част от актьорската професия са забавните случки както на сцената, така и зад кулисите. Разказите на актьорите са смешни, но и поучителни.

Вече ви представихме портретите на  Венелин Методиев, Красимир Василев, Димитър Банчев, Ивайло Христов, Елена Атанасова, Петър Тосков, Елена Кабасакалова, Троян Гогов, Мариана Йотова, Мария ГенчеваРадина Думанян, Димитър Баненкин, Стилиян Стоянов, Георги Вачев, Тодор Дърлянов, Добрин Досев. 

Освен лицата на Пловдивския театър, ви представяме и познати и любими артисти от театралната сцена в България – Мила Люцканова, Христо Пъдев. 

Подобни статии

Top