Поредно заседание по делото срещу Райфъла днес

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла пак се изправя пред Окръжния съд днес. Той е обвинен в поръчителство на опит за поръчково убийство на пловдивския лекар Аргир Гяуров, собственик на медицински център в града под тепетата,  умишлени палежи на луксозни автомобили и незаконно държане на боеприпаси.

Пред съда с него за пореден път се изправят също 34-годишният Веселин Загорски, 21-годишният Симеон Генов, Бисер Романов /19 г./ от Пловдив и Васил Василев /22 г./  от Пловдив. Те са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.

На 12 февруари 2014 г. в съучастие помежду си петимата са направили опит да убият Аргир Гяуров, като той  е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния му блок в район „Южен“. Според обвинението, мотивът за извършване на престъплението е елиминирането на д-р Гяуров като конкурент на Райфъла, който също притежава медицински център.

По делото е установено, че за извършването на убийството на Загорски била обещана сумата от 20 000 лева. Той  от своя страна наел Симеон Генов и Бисер Романов. На собственика на медицинския център  са били причинени множество наранявания. Тъй като килърите не успели да го убият, Червенков платил само 10 000 лева на Загорски. Самият Гяуров на последното заседание каза, че знаел, че Райфъла му се заканва.

Петимата подсъдими ще бъдат съдени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили.  Сред тях бяха и колите на депутата Антоний Йорданов и семейството му.

По делото е привлечен като обвиняем и 47-годишния Стефан Гичев от Пловдив  за държане на 575 ловни патрона, които са му били предадени от  Атанас Червенков.

 

Подобни статии

Top