Поръчител на кражби зад решетките

Две жени в ареста за кражба на ламарини

Пловдивският районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишен мъж за подбудителство към кражба на автомобили, съобщиха от Районната прокуратура.

44-годишният Иван С. от Пловдив е обвиняем по досъдебно производство за подбудителство към извършване на кражба на леки автомобили и вещно укривателство. Срещу него е повдигнато и обвинение за държане на рискови наркотични вещества.

На 20 април Иван С. уговорил 26-годишния Александър Л. и 29-годишната Теодора Я. да откраднат лек автомобил БМВ от София. Впоследствие колата била предадена на Иван в Пещера. Мъжът вече уреждал продажбата на БМВ-то.

От прокуратурата установили още, че през месец април 2016 г. Иван приел и укривал лек автомобил, марка „Мерцедес“. Той е управлявал колата, за която са събрани доказателства, че е била открадната от все още неустановено лице в столицата през ноември, миналата гоина.

На 23 април съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Александър и Теодора, които също са обвинени в кражба и вещно укривателство на лек автомобил.

Районният е преценил, че има обосновано предположение, че тримата са извършили престъпленията, в които са обвинени, има опасност да извършат други и да се укрият.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

 

Подобни статии

Top