Последен ден за предизборна агитация, утре – ден за размисъл

Днес е последният ден на предизборната кампания, пловдивчани са раздвоени в мненията си.  Много от тях я определят като скучна, защото няма сблъсък на идеи.  Според други въпреки, че изглежда вяла, това е само на повърхността й.

Единственият единодушен отговор на хората  е, че в последните години се забелязва разочарование от политиците.

Посланията, които се отправят към пловдивските избиратели, са очаквани. Партиите залагат на видимите резултати или на необходимостта от промяна. Положителното в сравнение с минали избори е, че в Пловдив няма скандали и компроматни войни.

Хората са категорични, че все пак липсват реалните срещи с пловдивчани и сблъсъкът  на идеи.

Изборите безспорно са важни. За по-малките формации, които трябва се изявят, за да се види, че ги има. За големите партии целта е да се докажат и потвърдят позициите си.

Учудващо или не, голяма част от партиите се върнаха и наблегнаха на кампания от зората на демокрацията. Много от кандидатите заложиха на плакатите, брошурите, вестниците и билбордовете.

Според местни политически анализатори  посланията в кампанията са размити, което се дължи на факта, че участниците във вота не могат да посочат бъдещите си коалиционни партньори. Социолозите считат, че в Пловдивския общински съвет нито една партия няма да има мнозинство.

Подобни статии

Top