Последен ден на София филм фест в Пловдив

В предпоследния ден на София Филм Фест в Пловдив ви очакват четири заглавия. От 18:30 часа в LUCKY Дом на киното е прожекцията на носителя на наградата на публиката на София Филм Фест – “Баща ми, майка ми, сестра ми”. Лично режисьорът Димитър Коцев-Шошо ще представи най-новия си филм.

Историята е за полусестрите Ива и Мая. Те имат общ баща Андрей и различни майки. Тъй като учат в едно и също училище, където основното забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите, те разкриват една истински необичайна тайна за техен учител. Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие свързано с баща им. Могат ли две тийнейджърки да поемат отговорност за решение на живот и смърт? В ролите – Юлиан Вергов, Ани Пападополу, Леонид Йовчев, Валентин Ганев и др.

В 20:45 часа е началото на “Каръл” – филмът, който донесе Златна палма за най-добра женска роля на Кейт Бланшет. Една адаптация на ключовия за творчеството на Патриша Хайсмит роман „Цената на солта”. “Каръл” разказва за две жени със съвсем различно минало, които започват неочаквана любовна връзка през 50-те години в Ню Йорк. Терез Беливет е младо момиче, което работи в магазин за дрехи в Манхатън, но мечтае за по-смислен живот. Среща Каръл – очарователна жена, живееща в капана на скучен брак без любов. Между двете веднага прехвърча искра, а невинността на първата им среща изчезва и връзката им се задълбочава.

От 16:15 часа можете да гледате копродукцията на Хърватска, Словения и Сърбия – “Зенит”. Филмът разказва три любовни истории, случващи се в три последователни десетилетия в две съседни балкански градчета с дългогодишно междуетническо напрежение. Това е филм за крехкостта и наситеността на забранената любов.

От 17:00 часа в зала 2 е документалния филм на Станимир Трифонов “През сълзи”. Потомците на един уникален народ не могат да забравят семейния спомен за посечения си корен. Какво е човешкото измерение днес на едно грешно политическо действие от 1915 г.? Филмът е моментна снимка на емоционалното състояние на съвременните арменци в България.

 

Подобни статии

Top