Последни дни за плащане на данък с 5% отстъпка

Остават броени дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по декларацията си. От НАП в Пловдив напомнят, че отстъпката се ползва от всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 година по електронен път, ако към този момент клиентът няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък.

От приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.

Освен по интернет, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в 26 пощенски станции в областта, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Гледайте и видео уроците за попълване на данъчната декларация в канала на НАП ТУК!

Подобни статии

Top