Посрещат в Асеновград шампионката по бокс Станимира Петрова

Асеновградчанка стана световен шампион по бокс

Световната шампионка по бокс в категория до 54 килограма Станимира Петрова ще се срещне с кмета на Асеновград Емил Караиванов в кабинета му днес.

През ноември 23-годишната асеновградчанка влезе в историята на спорта ни като първата българска, станала световна шампионка по бокс за жени. Тя спечели златния медал в категорията си на първенството в Джеджу, Южна Корея. Във финала Петрова победи безапелационно с 2:0 съдийски гласа европейската шампионка Марция Давиде /Италия/.

Това е най-големият успех в кариерата на асеновградчанката. Станимира започва да се занимава със спорт през 1998 г. Тя тренира таекуон-до под наставничеството на Георги Шишков, с когото печелят медали от европейски, балкански и държавни първенства, както и от редица престижни международни турнири. Подготовката от този спорт й дава възможност само за две години да постигне този невероятен успех в бокса.

За предстоящото заседание на Общински съвет – Асеновград на 17 декември, е внесено предложение от администрацията Станимира Петрова да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин“.

Подобни статии

Top