Посрещнаха викингите в Исландия като национални герои (СНИМКИ И ВИДЕО)

Футболистите от националния отбор на Исландия и тенхите треньори бяха посрещнати като национални герои в столицата Рейкявик след блестящото им представяне на Евро 2016.

Малцина слагаха в сметките си викингите, народ от едва 330 хиляди жители и само с аматьорски футболни клубове, но въпреки това те направиха чудото и изхвърлиха Англия от турнира по пътя си към четвъртфиналите.

Пристигането на отбора бе предавано директно от местната телевизия, а тимът бе приветстван от вече световноизвестния коментатор Гудмундур Бенедиктсон, който изпадна в истерия при победите на Евро 2016.

Селекционерът на отбора Хеймир Халгримсон, който е зъболекар по професия, пък бе изобразен с короната на английската кралица на главата си. Националите на Исландия пристигнаха с двуетажен открит автобус, копирайки с хумор опита на англичаните.

Отново заедно с феновете те изпълниха традиционния викингски поздрав с викове и пляскане с ръце, който удиви Европа както след техните победи, така и след единствената им загуба от домакина Франция.

Снимки: euronews.com

Подобни статии

Top