Посрещнаха Кобрата с оркестър и мощна агитка, Бойко също го поздрави (СНИМКИ И ВИДЕО)

Европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев беше посрещнат от фенове, журналисти и оркестър с много вълнение и емоции.

„Не очаквах толкова голямо посрещане и мога само да благодаря на хората за него. Мотивира ме това, че хората се вълнуват и изживяват всеки един мач. Това ми дава сили за подготовката и за самите мачове. Това е сериозен бокс на голямо ниво. Аз съм стабилен и психически, и физически, и духовно.

Бях много добре подготвен за този мач, но мога много повече. Мога да попитам Чисора, къде са всичките му закани и глупостите, които изговори, че съм щял да бъда на пода. Никога не съм бил по-добре. Радвам се, че обединих хората и ще се радвам това да не е само, когато побеждаваме. Никога не трябва да се губи надеждата към българското.

Имаше двоумение преди мача, защото преди него получих лека настинка, а това действа много демотивиращо.

Всеки очакваше мачът да е тежък, както и беше. Бях много добре подготвен, но мога много, много повече. Аз се опитвам да съм максимално безпристрастен и мисля, че в този мач загубих 3-4 рунда най-много. Когато има подобно решение то показва, че човекът не е в час с нищо и излага него“, заяви Кобрата.

По повод евентуален бой в България тази година той увери, че е въпрос на договорка и това ще стане. До края на годината той ще има още един мач, а е възможно да има и в София.

Междувременно стана ясно, че Пулев ще получи 450 000 евро за победата си срещу Чисора. Британецът пък ще прибере 400 000 евро.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави Кубрат Пулев за победата:

„Поздравих Кубрат Пулев за победата, след която отново стана европейски шампион по бокс в тежка категория, а българското знаме за пореден път се развя пред погледа на зрителите. България има нужда от упорити спортисти като него и се радвам, че в залата имаше много наши сънародници, които го подкрепяха по време на мача. Пожелах му бързо възстановяване и съм сигурен, че ще радва страната ни с още успехи“, написа Борисов на страницата си във Фейсбук.

Подобни статии

Top