Потвърдиха присъдата на майката, удушила бебето си

Отложиха делото срещу майка, удушила бебе

Пловдивският апелативен съд потвърди 8-годишната присъда на майката, която удуши бебето си, а преди това го намушка с ножица. 31-годишната Светлана Александрова бе осъдена на 25 ноември, миналата година, от Окръжния съд по бързата процедура, но не можа да се възползва от възможността наказанието й да бъде редуцирано с една трета, тъй като до последно твърдеше, че е невинна. Тя обжалва наказанието си пред апелативните магистрати, но те отсъдиха, че колегите им в Окръжния съд са наложили правилно наказание.

На 2 януари 2014-та година Светлана родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го намушкала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. После го дала на приятелско семейство да го гледат, с намерение да си го вземе след няколко дни, но хората се притеснили като видели нараняванията и й го върнали.

На 4 януари Светлана завела детето до АГ болница „Весела“ за преглед, но не влязла вътре. Момиченцето се разревало, а тя затиснала с ръка устата му и то се задушило. Майката се уплашила, прибрала се и пъхнала вързопа с бебето в пералнята, където мъртвото телце престояло два дни. После го захвърлила в кв. „Изгрев“.

Съдът измени присъдата на окръжните магистрати само в частта за заплащане на разноските по делото.

Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред ВКС.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top