Потече младото вино в Стария град (СНИМКИ И ВИДЕО)

Шестото поред „Дефиле на младото вино“ в Пловдив официално бе открито днес. Събитието започна в 13.00 часа пред Община Пловдив с концерт на ансамбъл „Тракия“. След това бог Дионис поведе Дефилето към Лапидариума в Стария град. По пътя към шествието непрекъснато се присъединяваха хора, нетърпеливи да опитат от тазгодишния божествен еликсир.

В тазгодишното издание на фестивала ще участват 23 производители на вино и 3 нови винарски изби. За първи път ще се включат и 9 производители на мед.

„Очакваме 2 пъти по-малко количество вино в сравнение с произведеното миналата година“, каза в Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя беше официален гост в града на тепетата при откриването на дефилето. „Времето беше неподходящо за целия сектор земеделие, който изпраща най-трудната си година“, допълни Танева.

Тя припомни на представителите на бранша в Пловдивска област да се възползват от националната програма за подкрепа на лозарите и винарите, в която са предвидени над 135 млн. евро за периода 2014 – 2018 г.

Подобни статии

Top