Потопът в Пловдив: бул. Марица прелива в р. Марица (СНИМКИ)

IMG_7730 (1)

Бул. „Марица“ прелива в р. Марица след поройния дъжд, който се изсипа над Пловдив. Малко преди моста на Адата, където бетонната стена край коритото на реката е изкъртена, водата от булеварда се стича от тротоара направо в реката. Булевардът е напълно залят и движението на автомобили е силно затруднено.

Всички автомобили и целият наличен състав на пловдивската пожарна са мобилизирани в града заради силната дъждовна буря, съобщиха за DCNEWS от противопожарната служба.

Част от техниката отводнява обществени сгради, болници и детски градини, останалите автомобили са ангажирани да изтеглят закъсали превозни средства на бул. „Шести септември“, пътен възел „Скобелева майка“ и бул. „Гладстон“, по който има закъсали над 15 коли.

Има сигнали и за запалени трансформатори, един от които е в близост до кръстовището между булевардите „Шести септември“ и „Руски“. Заради бурята много домакинства са останали без ток.

Най-сериозно е положението в район „Централен“. Екипи работят по отсраняването на повредите. Паднали дървета и клони има на улиците „Тракия“, „Колоездачна“ и „Жан Жорес“. Няма информация за тежко пострадали граждани.

Всички налични екипи на “Чистота” работят в най-поразените от бурята участъци, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Той заяви, че за краткото време огромното количество дъжд е задръстило колекторите.

Това е причина за гейзерите, които са бликали по голяма част от големите булеварди като „Санкт Петебруг”. Според него има необходимост от време да се изтече попадналата там вода. Стоянов отрече обвиненията, че причина за наводненията са били запушени шахти.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top