Потребители от Пловдив ще ходят на проверки с експерти от КЗП

Потребители ще участват в проверки по техни сигнали в Пловдив и региона. Инициативата ще се случи за първи път в страната днес, когато се отбелязва – Световният ден на потребителите, съобщи пред DCNEWS директорът на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Пловдив /КЗП/ Таня Димитрова.

Гражданите, които подадат жалба или сигнал в офиса на Регионалната дирекция на ул. „Васил Левски“ в Пловдив, ще бъдат приканвани да участват и станат свидетели в проверката по техния проблем, обясни Димитрова.  По думите й целта е потребителите да познават, отстояват и търсят правата си, а търговците да се съобразяват с тези права.

В Пловдив, по повод Световния ден на потребителите Сдружението за правна помощ на потребителите организира кръгла маса на тема „Българският потребител в европейски условия“. Форумът се осъществява съвместно с Института за държавата и правото към БАН и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Той ще се проведе от 11.00 ч. в зала „Компас“ в ПУ.

В кръглата маса ще участват омбудсманът Мая Манолова, поканени са още кметът Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Савина Петкова и др.

Цел на форума е да дебатира проблемите на българските потребители в условията на ЕС, законовата рамка, борбата с монополите и проблемите в отношенията „потребител-институции“.

 

Подобни статии

Top