Почетният консул на Италия приготви пармиджана „В кухнята на Алхимика“

Почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Ди Франческо влиза „В кухнята на Алхимика“ в Alchemist Residence Philippopolis в Белащица. Предаването ще бъде излъчено както винаги в неделя от 11,30 ч. по DC TV.

Ди Франческо приготви пармиджана, типично сицилианско ястие, което се прави с биопатладжани, които консулът сам откъсна от Градината на Алхимика. Прибави към тях сирене моцарела, варени яйца, шунка, доматен сос и галета.

Призна, че му остава все по-малко време да приготвя сам свои любими ястия, но във времето, когато е бил студент често му се налагало да стои пред  готварската печка. Тогава приготвянето на храната  било по-скоро форма на социализация и повод среща с колеги студенти.

Гостът сподели, че е роден на остров Сицилия. Изключително добре говори български език, както сам казва заради нескритото си любопитство да учи непрекъснато.

 За България твърди, че става все по-разпознаваема е в Европа, а сега след като Пловдив и италианският град Матера ще бъдат заедно Европейски столици на културата, двете държави ще си сътрудничат още повече в тази област.

Със съдействието на Джузепе ди Франческо в Alchemist Residence Philippopolis в Белащица бе организирана специална вечер „Малката Италия“, посветена на кухнята на средиземноморската държава. Тя премина изключително успешно и събра представители на италианския и български бизнес.

Тогава почетният консул призова всички присъстващи да се направят на италианци. Той сподели, че когато пристигнал в България чул да казват: „Този се прави на италианец!“.  Попитал какво означава това и разбрал, че така се говори за приятните хора, облечени елегантно, които привличат внимание и много симпатии.

 

Подобни статии

Top