Почетоха кралица Елизабет Втора с портрет от автомобилни части (СНИМКИ) - DC news

Почетоха кралица Елизабет Втора с портрет от автомобилни части (СНИМКИ)

Кралица Елизабет Втора е рисувана и снимана от водещи британски художници и фотографи. По случай 90-ия й юбилей на 21 април, фирма от Великобритания почете Нейно Величество с изображение от части, които обикновено се намират в гаража на механика, предаде Ройтерс.

Триметровата портретна скулптура с тегло 115 килограма на Нейно Величество е изработена от стотици части за автомобили и камиони. Екипът от техници на фирмата „Куик Фит“ под ръководството на художника Дейвид Парфит е използвал за нестандартното произведение над 800 части – запалителни свещи, бензинови капачки, уплътнители, автомобилни брони, фарове, пружини, гайки, болтове, 50 метра кабели и маркучи. Изработката на скулптурата е отнела над 280 часа.

За короната „творците“ са използвали спирачка и светлоотразители от „Остин К2“ – военен камион, за механик на какъвто се е обучавала бъдещата кралица. По време на Втората световна война принцеса Елизабет е служила като механик и шофьор в Женския спомагателен териториален корпус към британската армия.

„Много хора вероятно не знаят, че Нейно Величество е най-известният британски механик“, казва Дирън Мастър, маркетингов директор на „Куик Фит“.

Снимки: reuters

Подобни статии

Top