Почина китаристът на Ийгълс Глен Фрей (ВИДЕО)

На 67-годишна възраст почина китаристът на легендарните Ийгълс Глен Фрей. Музикантът е издъхнал в Ню Йорк след тежки усложнения от артрит, колит и пневмония, съобщи BBC, цитиран от агенция Блиц.

„Думите не могат нито да опишат нашата скръб, нито нашата любов и уважение към всичко, което ни е дал“, се казва в съобщение на семейството и колегите му от групата.

Ийгълс е една от най-успешните групи от 70-те години на миналия век. Те имат повече от един хит сингъла, включително Hotel California, през 1976 година. Фрей е съосновател на орлите през 1971 година с Дон Хенли, Бърни Лийдън и Ранди Мейснър. Той е съавтор на Hotel California с Дон Хенли, и композитор на повечето най-популярни песни на групата, сред които Heartache Tonight и Lyin’ Eyes.

The Eagles са продали над 150 милиона албума в целия свят, а емблематичната им Hotel California и част от големите им хитове са едни от най-продаваните в музикалната история.

„Той беше като брат за мен… Ние бяхме като едно семейство и както във всяко семейство има неразбирателства. Но въпреки това, връзката ни кована повече от 45 години никога не се е чупила, дори и през 14-те години, в които бяхме разделени“, казва в обръщение Дон Хенли.

След великия световен успех на The Eagles и разпадането на групата през 1980 г., Глен Фрей постига собствен успех като солов изпълнител с култовата композиция The heat is on, която е водеща мелодия към саундтрака на „Ченгето от Бевърли Хилс“. Групата се събира отново през 1994 година и става изключително популярна с големите си концерти по целия свят.

Дон Хенли обеща, че „Орлите“ ще се върнат отново на сцената заедно само когато „адът замръзне“- „Hell freezes over“, който израз стана заглавие на техния албум от преди 22 години.

Подобни статии

Top