Почина Княз Кардам Търновски, най-големият син на Симеон II

Почина княз Кардам

В мадридската болница „Санчинаро” днес, 7-ми април, в 11.30 ч. почина Н.Ц.В.Княз Кардам. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008г, от която не успя да се възстанови. Новината оповестиха на официалния сайт на Симеон Сакскобургготски.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители Цар Симеон II и Царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Скскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 15 август 2008 княз Кардам и жена му претърпяват тежка автомобилна катастрофа в близост до Мадрид, когато колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата са хоспитализирани, но Кардам получава тежка мозъчна травма и до смъртта си остава в кома.

 

2 Коментара

  1. FAKT написа:

    Безбожника и нагъл дървосекач – товаришчь Симеон Борисов Фердинандов дълбоко вярваше, че няма Господ; нооо Господ всичко вижда и по библейски отнема на престъпниците най-милото – първородния син . . .

Top