Почина легендата Мохамед Али, светът скърби за него (ВИДЕО)

Кончината на легендарния американски боксьор Мохамед Али потопи в печал света на спорта. Мнозина отдадоха дължимото на Най-великия. Ето и някои от реакциите:

„Със сигурност той беше най-влиятелната фигура по мое време. Той направи повече за промяна възгледите на хората дори от Мартин Лутър Кинг. Беше привилегия и чест за мен да го познавам“, каза Боб Аръм, промоутър на 26 от мачовете на Али.

„Али, Фрейзър и Форман бяха едно. Част от мен си отиде. Най-добрата част“, призна Джордж Форман, един от големите съперници на Али на ринга.

„Мохамед Али е легенда и един от най-популярните спортисти в света. Боец, който започна златната ера за бокса и популяризира спорта. Той трасира пътя за професионалните боксьори, включително и за мен. Благодарение на него милиони гледаха бокс в домовете си“, добави боксьорът Оскар Де Ла Оя.

„Загубихме един титан. Боксът спечели от таланта на Мохамед Али, но повече спечели човечеството от неговата хуманност“, каза боксьорът Мани Пакиао.

„Бог дойде за своя шампион. Сбогом, Велики“, поклони се боксьорът Майк Тайсън.

„Той беше спортист, който докосна сърцата на хората по целия свят, спортист, който беше ангажиран с дейности извън спорта и спортист, който имаше куража да даде надежда на много болни, запалвайки олимпийския котел, без да крие собственото си страдание. Той беше спортист, който се бореше за мир и толерантност – истински олимпиец. Да го срещна лично, за мен беше вдъхновение“, заяви президентът на МОК Томас Бах.

Снимка: adsoftheworld.com

Подобни статии

Top