Почина пловдивският писател Димитър Атанасов

Dimityr Atanasov

Писателят Димитър Атанасов почина днес следобед на 61 година след тежко боледуване. За 35 години той има 16 издадени книги, 11 пиеси, множество публикации в различни печатни и електронни медии. През последните няколко години Атанасов бе и омбудсман на Пловдив.

Димитър Атанасов е роден е на 23 септември 1953 г. в  Силистра. Завършил българска филология във ВТУ„Св.Св.Кирил и Методий“. Журналист в много пловдивски издания, бивш заместник-главен редактор на ежедневника  „Глас“, шеф на екип „Култура“ във вестниците „Провинция“, „Пловдивски новини“ и „Вести“. Автор на седмична рубрика във вестник „Акцент“. Бивш общински съветник от ГЕРБ.

Димитър Атанасов е член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските артисти и Съюза на българските журналисти. Зам.-председател на Дружеството на писателите – Пловдив.

Негови творби са превеждани на английски, немски, френски, италиански, руски, сръбски и турски език. Писателят е носител на престижни награди и отличия за литература и драматургия.

Ннегова бе идеята за създаване на Програмата за подкрепа на книги от пловдивски автори и значими за Пловдив издания, която вече шеста година подпомага издаването на книги на пловдивски писатели и поети.

Поклонението пред тленните останки на писателя Димитър Атанасов ще бъде в петък, 12 часа, в църквата на Централния гробищен парк – Пловдив.

Поклон пред паметта му!

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top