Почистват розариума край Гребната база - DC news

Почистват розариума край Гребната база

Акция по почистване и облагородяване на розариума край Гребната база започват от кметството в „Западен”. Това стана ясно след среща между кмета на района Димитър Колев, директора на ОП „Чистота” Иван Стоянов и заместника му Васил Павлов и директора на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев. Те заедно разгледаха обекта днес и се договориха за съвместни действия.

Предвижда се розариумът да бъде изцяло почистен от отпадъци, както и от паднали дървета и храсти. Същото ще се случи и в района между УМБАЛ „Свети Георги” и новоизграждащата се зоологическа градина.

„Целият този парцел покрай Братската могила и Хирургиите е изключително привлекателен за гражданите. Със завършването на зоопарка през лятото очакваме той да стане още по-посещаван и затова ще обърнем повече внимание на неговото облагородяване. Благодаря на директорите на „Чистота” и „Градини и паркове” за подкрепата, която срещам в тяхно лице”, заяви кметът на „Западен” Димитър Колев.

Той уточни, че в района около розариума има изградено осветление и екип от кметството ще направи обследване на неговото състояние, за да може паркът да е осветен и през нощта. Предвижда се също да бъдат поставени кошчета за отпадъци по продължението на булевард „Свобода”.

Подобни статии

Top