По новия път към Горни Воден се отвориха дупки, ремонтират го

Дупки се отвориха по новия път за Горни Воден

Община Асеновград ще ремонтира новоасфалтирания път към Горни Воден. Пътят е единствената връзка към асеновградския квартал в момента, след като миналата есен основният път бе разрушен от свлачище.

Новата отсечка, която започва от подстанцията в кв. „Запад“, бе отворена за движение в първите дни на декември миналата година. Въпреки че отсечката е много стръмна и жителите на квартала се опасяваха, че ще бъде труднопроходима през зимните месеци, в края на ноември там бе положен нов асфалт. Тези дни обаче в настилката се отвориха дупки, а асфалтът започна да се рони.

Настилката беше положена в зимни условия и фирмата-изпълнител има задължение да се възстановят неравностите. Това е направено. Наскоро са изградени и бетонови канавки, така че да може през зимния период да нямаме проблеми с обходния път, каза ресорният зам.-кмет Пламен Йончев.

От общината признаха, че настилката е некачествена, но отдадоха това на дъждовното време и екстремните метеорологични условия, при които бе положен асфалта. Зам.-кметът съобщи, че фирмата-изпълнител е уведомена за това.

Все още не са направени тези ремонти, тъй като в момента асфалтовите бази не работят и при зимни условия не е препоръчително да се асфалтира с топла смес. С бетон частично са запълнени някои канавки и неравности, но в момента пътят е проходим при зимни условия, допълни Йончев.

Все още Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет не е отпуснала сумата, поискана от Община Асеновград за укрепване на свлачището и ремонта на основния път към квартала. Тя е в размер на близо 900 000 лева, припомни зам.-кметът.

Подобни статии

Top