По 250 лв. за всеки втори първокласник

Всеки втори първокласник в България ще бъде подпомогнат с еднократната помощ от 250 лева. Това стана ясно от думите на социалния министър Йордан Христосков, който присъства на откриването на учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив. От социалното министерство очакват около 48 хиляди първолаци да бъдат подпомогнати с еднократната помощ.

Молби за отпускане на еднократната помощ за ученик в първи клас се приемат до края на месеца. Вече 36 хиляди първокласници са получили тази помощ и са пиети молбите на 40 хиляди. Не е ясно още с колко ще се увечвеличат енергийните помощи за социално слабите, едва след бъде решено с колко ще бъде увеличена цената на електричеството автоматично ще се актуализира и размера на енергиийните помощи.

В първия учебен ден социалният министър Йордан Христосков посъветва всички ученици да учат, защото бъдещето е на тези, които много знаят и могат. и които го прилагат успешно в живота. Той бе специален гост на НТГ в Пловдив, училището в което е получил професията икономист преди 44 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top