По 3 години условно за студентите пласирали дрога в общежитията

По 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок постанови Пловдивският окръжен съд  за студентите пласьори на дрога, задържани в Пловдив през декември, миналата година днес. Те ще трябва да платят и по 5000 лева глоба.

26-годишният Любомир Георгиев от гр. Петрич, 24-годишната му приятелка Людмила Андонова и Драгомир Амбарев /24 г./ от Сопот за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение.

Любомир бе осъден за това, че е бил спипан с  марихуана в колата си извън града. След обиск и в жилището му, у него били открити на над  2,2 килограма индийски коноп на обща стойност 13 443 лева. Драгомир  бе осъден за това, че на 1 декември 2015 г. в  Пловдив е държал с цел разпространение 54 грама марихуана, 297 грама амфетамини и 19 броя жълти на цвят таблетки МDМА/екстази/ с тегло 4,95 грама, всички на обща стойност 9 368 лева. Людмила Андонова  получи условна присъда за това, че е държала, с цел разпространение, марихуана с общо тегло 199 грама на стойност 1199 лева.

Припомняме, че Любомир Георгиев  и Драгомир Амбарев живеели заедно на квартира в Пловдив. Разследващите установили, че Любомир снабдявал с дрога съквартиранта си Драгомир, както и други лица, сред които и студентката от Аграрния университет Людмила Андонова, която живеела в студентските общежития. При обиски в жилищата на тримата на 1 декември 2015 г. били намерени и иззети наркотиците.

Присъдите на тримата не са окончателни и могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

След прочитане на присъдата днес, съдия Екатерина Роглекова замени мерките за неотклонение „парична гаранция“ с „подписка“.

Подобни статии

Top