Правнук на Райна Княгиня учи децата на Асеновград как да правят родословно дърво

Пред учители и ученици правнукът на Райна Княгиня представи и родословното дърво на предците си, в което е събрана информация за рода му 300 години назад.Повод за срещата са 160 години от рождението на Райна Княгиня и 140 години от Априлското въстание.

Прекъсната столетна традиция е на път да  се възстанови отново, ако младото поколение започне да се интересува от историята на своя род.  Здравчо Здравчев се заема с нелеката задача да покаже на децата как се създава родословно дърво.

Пред учители и ученици правнукът на Райна Княгиня представи и родословното дърво на предците си, в което е събрана информация за рода му 300 години назад. „Родовата памет е от изключително голямо значение за всеки един човек”, казва Здравчев и призова децата да потърсят информация за своите родове, като обясни, че най-вероятно и те са свързани с големи личности от българската история.

В Асеновград правнукът  на Райна Княгиня разказа за Априлската епопея, децата научиха повече за личността и рода на Райна Княгиня. Повод за срещата са 160 години от рождението на Райна Княгиня и 140 години от Априлското въстание.

 

 

Подобни статии

Top