Правят жива верига край Асеновата крепост в четвъртък

Блокират пътя край Асенова крепост в петък

За 30 минути ще бъде блокиран пътят между Асеновград и Смолян на 2 юли, четвъртък. Десетки асеновградчани и жители на селата Лясково, Яврово и Добралък ще излязат на протест. Точно в 11 ч. те възнамеряват да спрат движението от и за Асеновград, като ще се свържат в жива верига при разклона за Асеновата крепост.

Причина за организиране на протестните действия е недоволството им от безотговорността и бездействието на държавата, касаещи укрепването и възстановяването на пропадналия път към трите села.

Сред протестиращите се очаква да присъстват млади и възрастни жители на засегнатите населени места, както и земеделски производители. Протестиращите заплашват да организират и втори протест, ако скоро не бъдат предприети мерки по проблема.

Припомняме, че заради свлачището в района на Асеновата крепост вече месец е обявено бедствено положение за селата Лясково, Яврово и Добралък. Преминаването на моторни превозни средства през проблемната зона е ограничено със заповед на кмета на Община Асеновград.

Подобни статии

Top