Правят техническа експертиза на части от стадион „Пловдив“

Държавата все още не е наясно с намерението на община Пловдив да поиска 185 мнл. лв. за реконструкцията на стадион „Пловдив“.  Припомняме, че на сесията на ОбС миналата седмица се прие решение правителството да отпусне споменатата сума за ремонта на градския стадион.

Според кмета Иван Тотев, решението, което общинските съветници са взели, е важно от гледна точка на това държавата да се запознае с твърдата позиция на Пловдив за реконструкцията на стадиона.

Областният управител Розалин Петков ще внесе в Министерски съвет исканията и мотивите на местана власт, като според Тотев трябва да се акцентира не толкова върху конкретната сума, а върху това, че общината има воля да започне да работи по съоръжението.

Предстои община Пловдив да се заеме с техническата експертиза на конкретни части от стадиона, а на по-късен етап ще бъде възложена и обструкция за цялото съоръжение.

Едва след като бъде изготвен техническият проект, ще може да кажем колко точно пари ще са нужни за ремонта, допълни градоначалникът.

 

Подобни статии

Top