Правят 2 луксозни фитнес площадки на Гребната за 180 хил.лв.

Нов фитнес на открито в Западен в Пловдив

Две фитнес площадки на обща стойност 180 000 лева ще изгради общината на Гребната база. Предложението на кмета Иван Тотев за изменение на бюджета за 2014-та заради това строителство, ще се обсъжда днес на сесия на Общинския съвет.

Двете спортни съоръжения ще се изграждат като част от спортния комплекс върху площ 7,5 декара до бъдещия Младежки център. Общата му стойност с тях нараства до 1 780 хил.лв.

Строежът на Младежкия център на ул. „Ясна поляна“ в парка ще започне на 5 януари. Там ще бъде направена първа копка от кмета Иван Тотев и министъра на спорта Красен Кралев. В триетажната сграда ще има интернет зала за млади хора, библиотека, консултантски услуги и 35 места за нощувки. Проектът на Центъра се финансира по програма на Европейско икономически пространство, известно като Норвежкия фонд.

На сесията ще бъдат гласувани също допълнителни 40 хиляди лева за издръжка на Общинския детски комплекс. Ще се осигурят и 15 хиляди лева за прегледи на 1500 ученици за профилактика на гръбначните изкривявания.

Подобни статии

Top