Празник в „Източен” за седмицата на мобилността (СНИМКИ)

Децата от ІІІ клас на ОУ „Васил Левски” с класен ръководител г-жа Митова показаха завидни познания и умения по безопасно поведение на пътя пред деца и гости на специализираната площадка  по безопасно движение в двора на училището си.

Проявата беше организирана по повод Европейската седмица на мобилността, в която  се стимулира движението без автомобили – като пешеходци, с велосипеди, ролери и др.  Именно с такава цел децата  дадоха урок на възрастните със своите перфектни знания с много дейности- рисунки на асфалт, състезания по трасетата на площадката, викторини и др.

В духа на празника  настроението беше много високо с прекрасните мажоретки и невероятните спортни танци. Децата бяха поздравени от кмета на района Николай Чунчуков, който ги призова да бъдат внимателни на улицата през учебната година и да правят повече такива празнични прояви.

Сред гостите бяха директори на детски градини, служители на администрацията, родители. Директорът на училището Гергана Витева  пожела на децата да изполват площадката по безопасно движение  ежедневно, за да се упражняват в безопасни условия.

Поради продължаващи инициативи по повод Европейската седмица на мобилността, днес до 17:00 ч. улицата между „Славянска” 93 и „Богомил” е затворена за автомобилно движение и по нея  могат да преминават само велосипедисти и пешеходци.

Подобни статии

Top