Празник на дарителя в УМБАЛ „Св. Георги“

Лекари и пациенти от Университетската клиника по педиатрия и генетични заболявания организираха Празник на дарителя, за да се отплатят на всички известни и неизвестни спомоществуватели, които са ги подкрепяли през годините. „Благодарни сме много на всички хора, които с благородните си жестове ни помагат да направим болничната обстановка по-човешка и приятна за малчуганите“, посочи ръководителят проф. Иван Иванов.

„Това е нашата благодарност към всички, които разтвориха сърцата си, за да подарят на малките пациенти повече уют и красота при болничния им престой“, каза проф. Иванов.

Христо Бонев – известният пловдивски футболист, е дългогодишен дарител на много детски клиники и осигурява лакомства за малките пациенти. Според него лекарите са много добри, но се нуждаят от малко помощ.

Сред дарителите са и 43-ма ученици от Художествената гимназия в Пловдив, които нарисуваха картини за украса на интериора на клиниката.

Материалите за картините, както и допълнителни средства за подпомагане на дейността на клиниката са осигурени от д-р Елена Радева, която работи в чужбина. Младите художници получиха в знак на благодарност книги, а на всички дарители бяха връчени грамоти.

 

Подобни статии

Top