Празничните намаления започнаха! Ето как да пазаруваме изгодно

koleda_pari

Точно месец остава до Коледа и въпреки високите за сезона температури, е време да се замислим с какви подаръци ще изненадаме най-близките си, а защо не и себе си.

Проверка на DCNEWS показа, че вълната на коледните намаления вече е заляла по-голямата част от града под тепетата. Невъзможно е да пропуснете празничните оферти, тъй като дори и най-малките магазини в централната част на града, са се погрижили да етикират витрините си с надписи с намаления.

Безбройни лъскави реклами на дрехи, играчки и козметика, огромни плакати на усмихнатия белобрад старец, носещ подаръци и коледни украси, са елементите, които създават предпразнична еуфория не само на Главната улица в Пловдив, а и във всички квартали на града.

Традиционно най-много предпразнични отстъпки се правят в големите търговски центрове – МОЛ Пловдив, Халите, ТЦ „Гранд“. Започва се от скромните -10% и се достига до -50%.

Все още не се забелязва огромен поток от клиенти, но търговците са спокойни и споделят, че пикът на шопинг треската е в дните около 21 – 22 декември.

Друга „традиция“ е най-доволни покрай Коледа да са собствениците на магазини за детски играчки. Огромните плюшени мечки или пък любимата кукла Барби са вариант за подарък, при който никога няма да сбъркате.

От вас се иска само малко време за обикаляне и разбира се, подходящ бюджет. Ако искате вашите наследници да са в крак с модата, може да отделите 40 лева за изстрелвачка с лупинг писта, 35 лева за таблет за копиране или 100 лева за интерактивен говорещ миньон.

Магазините по Главната и Пешеходния мост, известни с рекордно високи цени, също са решили да „смъкнат летвата“ покрай Коледа. Стилни дамски ботуши за 120 вместо за 180 лева, чанта за 80 вместо за 120 лева, мъжки ризи за 35 и 40 лева и комплект шапка, шал и ръкавици само за 40 лева, са хитовите предложения за сезона.

Най-голямо намаление обаче, се очаква няколко дни преди Коледа и особено преди Нова година, когато всички се втурват да търсят най-подходящия тоалет за фирменото или семейното парти.

Ако имате прекалено много тоалети или пък да подарите дреха ви се струва неподходящ вариант, то най-добре насочете вниманието си към магазините за парфюми и козметика. Най-вървежни са комплектите от по няколко артикула, стилно опаковани в подходящи за Коледа цветове.

В зависимост от марката, цените варират от 15 до 80 лева, а като допълнение може да изберете красива картичка, на която да напишете пожеланието си.

Пловдивските книжарници също са решили да зарадват любителите на четенето покрай зимните празници. Книги с до 30% отстъпка биха били чудесен подарък за ваш близък, който обича да прекарва свободното си време с четиво в ръка. Разбира се, добре е предварително да се поинтересувате за любимите му жанрове и автори.

Снимка: Thinkstock

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top