Празничният шопинг продължава, смъкнаха цените от 30 до 70%

Следколедни намаления в Пловдив

Празничният шопинг маратон в Пловдив продължава и през януари. Проверка на DCNEWS.BG показа, че магазините в града под тепетата гъмжат от следколедни намаления.

За да примамят купувачите, собствениците на магазините изкушават със спад на цените от -30 до -70%. Пловдивчани могат да са спокойни, че няма да пропуснат ниските цени, тъй като търговски обекти са етикирали още на входа на витрините си огромни надписи с намаления и ликвидации.

Остават още две седмици, в които ще може да си обновите зимния гардероб с ботуши и палта от последните колекции на изгодни цени. На някои места разпродажбите продължават до 21 януари, а на други – чак до края на месеца. Единствено фирмените магазини не се влияят от общата практика за следпразнични намаления, тъй като там цените по правило не се променят драстично.

Една от успешните стратегии, които продавачите използват масово, е от типа“Изберете за 200 лева, платете 100″. При този тип пазаруване клиентът влиза в магазина с идеята да си купи джинси, но подмамен от намаленията излиза от търговския обект още с пуловер, ботуши и ръкавици.

През целия месец януари продължават промоциите тип „2 в 1“- ако купиш един продукт, получаваш втори безплатно. Това е полезно както за потребителите, така и за самите търговци, които по-бързо ще се отърват от зимната си стока.

На Главната в Пловдив има няколко магазина, които работят с този търговски трик – купуваш обувки от зимната колекция и получаваш талон с 5% отстъпка за предстоящата пролетна. Пазаруването на зимно яке върви в  комплект с ръкавици или шал по избор, а ако решите да сте по-щедри и вземете повече от три артикула, дори ще ви подарят и четвърти.

В първите седмици на новата година дори в най-луксозните бутици намаленията са минимум -30%. На ул. „Иван Вазов“ в Пловдив, известна като мястото с най-много магазини за обувки и аксесоари, можете да се сдобиете с топли боти или ботуши от естествена кожа, намалени от 150 на 80 лв. Комплект от маркови ръкавици, шапка и шал върви средно по 40 лв., което е истинско щастие за дамите, които държат да са елегантни дори в най-големия студ.

Разбира се, има и известен риск да чакате следпразничните намаления. Дрехите се продават с до 70% по-ниски цени, но в магазините са останали единични бройки. Така шансът точно вашият номер обувки да е на витрината е много малък.

Ако все още имате спестявания, които не сте похарчили по Коледа и Нова година – сега е вашият момент да се развихрите. Няма да чакате на опашка пред пробната и пред касите и освен пари, ще спестите време и нерви.

 

 

Подобни статии

Top