Празнуват отделянето на Парашутната бригада като самостоятелна единица

Заместник-министърът на отбраната Стефан Петров и и. д. началник на отбраната Емил Ефтимов ще присъстват на тържествена церемония по обособяването на 68-ма бригада „Специални сили“ като отделен елемент от Българската армия, съобщиха от бригадата. Тя ще се проведе днес от 10.00 ч. във втори район на бригадата – на ул. „Ген. Радко Димитриев“.

На тържествения ритуал ще бъде отслужен молебен за здраве на личния състав, успех и просперитет на Специалните сили от Пловдивския митрополит Николай.

Припомняме, че с приетите от Народното събрание на Република България промени, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016 г. в Закона за отбраната и въоръжените сили, бригадата Специални сили бе изведена като самостоятелен основен елемент на Българската армия, непосредствено подчинен на Началника на отбраната и юридическо лице на бюджетна издръжка.

На събитието ще присъстват също командирът на сухопътните войски ген.-майор Андрей Боцев, командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков, представители на Министерството на отбраната, командири на военни формирования от Българската армия и др.

 

Подобни статии

Top