Преасфалтират основни улици и булеварди в Кричим (СНИМКИ)

Преасфалтирането на основни улици и булеварди приключи в Кричим. Основен ремонт беше направен на части от три улици в центъра на града. На тях беше положена изцяло нова асфалтова настилка, нови тротоари и бордюри.

„Две от улиците никога не са имали трайна настилка, а едната е била на паваж, който е бил почти разрушен.”, поясни кметът на община Кричим Атанас Калчев.

Ремонтът приключи за по-малко от седмица, защото изпълнителят е мобилизирал работниците си. Сумата за рехабилитация на трите участъка е 196 хиляди лева с ДДС, уточняват от администрацията.

Успешно приключи и основният ремонт на най-големия булевард в Кричим, който е на две нива и с две платна – бул. „Кирил и Методий”.

Изградени са паркоместа и зелени зони между тротоара. Доскоро булевардът нямаше никаква настилка, а колите се движеха директно по калта. Трасето е било предвидено за Околовръстен път за Девин и по тази причина булевардът е останал широк. Тази идея обаче не е била реализирана и така повече от 32 години булевардът е стоял без настилка, уточняват от администрацията. Проблемът вече е решен.

Скоро се очаква да започне изпълнението на следващия инфраструктурен проект – ремонт на жп гарата в Кричим. Вече има избран изпълнител и осигурено финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година. Стойността на проекта по мярка 321 е 1 милион 229 хиляди 587 лева с ДДС.

Дължината на участъка, който ще се ремонтира е близо един километър. Там ще се изградят тротоари и отводнителни канавки, защото никога е нямало такива.

„Основен ремонт не е правен никога. В момента настилката представлява смесица между павета и асфалт. Пътят свързва града с промишлената зона и жп гарата на Кричим. Готови сме да започнем ремонта, очакваме само метеорологичните условия да ни дадат възможност за това”, съобщи още кметът Атанас Калчев.

 

 

Подобни статии

Top