Преасфалтират 20 000 кв. м. от Асеновградско шосе (СНИМКИ)

Символичен старт на преасфалтирането на втория участък от Асеновградско шосе, попадащ в територията на община Родопи, даде днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

Пресфалтирането на източното платно – от бившето поделение на Строителни войски до Околовръстния път ще трябва да завърши в срок от 20 дни.

Върху 20 000 кв. м. пътна настилка ще бъде положен 8-сантиметров асфалт, а движението се осъществява двупосочно в западното платно.

Ремонтът се финансира от община Пловдив, независимо, че пътят е в територията на община Родопи. Миналата година подписахме споразумение с община Родопи за управление, ремонт и поддържане на шосето, припомни градоначалникът.

След ремонта бул. „Менделеев“ ще се свърже с пътя за Асеновград. Така след изпълнението на удвояването, което вече се проектира от АПИ, ще имаме европейски път между Пловдив и Асеновград, каза кметът.

В проекта, който е на стойност 1,5 милиона лева, влиза и преасфалтирането на бул. „Княгиня Мария-Луиза“ в участъка от църквата „Света Петка“ до бул. „Източен“.

Подобни статии

Top