Пребитият от крадец дядо Атъф: Още се стряскам, докато спя

„Още не мога да се съвзема, още не мога да повярвам, че това е истина! 14 години живея сам, такова нещо не ми се е случвало. И то посред бял ден – 5 и половина вечерта“, нарежда пребитият от крадец дядо Атъф Ибрямов от карловското село Христо Даново.

Той бе пребит  от маскиран крадец на 20 март в дома си, съобщи полицията.

Пред журналисти възрастният човек разказа, че същата вечер бил излязъл да чисти двора. Тъй като пиел рано лекарствата си, се прибрал вкъщи да извади тенджерата с яденето, за да го стопли.

„Оставих манджата в салона, но преди да вляза при печката, се отбих в другата стая. А, гледам човек – бърка. В гръб го виждам. Вътре в стаята е тъмно, не видях да е маскиран.  Какво е търсил – не ми е казал“, обясни дядо Атъф. Първоначално той си помислил, че синът му, който живее в Казанлък, си е дошъл без да се обади и търси нещо из стаята. Като се вгледал обаче, разбрал, че този мъж не е синът му. Тогава попитал: „Какво правиш бе, какво търсиш?“. В този момент крадецът  се изправил и ударил стареца в лицето толкова силно, че му избил зъб.

„Удари ме един път и аз се отдръпнах. И той се отдръпна. Оставих полуотворена вратата и тръгнах към нея да изляза. И той дойде към мене. Уплаших се и взех да викам за помощ. Помислих си – ще ме удари там, аз съм сам, ще ме намерят след 5-6 дена“, нарежда дядо Атъф. Съседи обаче  го чули, че вика и дошли.

Междувременно бандидът избягал през двора зад къщата, оттам прескочил няколко дувара, излязъл на пътя и изчезнал.

„Още не спя спокойно и ми е пред очите. Колко му е на човек“, кръсти се дядото. По думите му само Минко Христов бил останал да краде в селото. Преди имало други роми да крадат, ама вече не живеели в Христо Даново.

Дядо Атъф не търси разплата – „То си има държава, какво наказание да искам аз?“, казва възрастният човек. Съседите му го пращали да си лее куршум, защото още се стряскал насън. Надява се, че и това ще отмине и е благодарен, че не му се е случило по-лошо. И заключва портата на къщата си, въпреки, че е посред бял ден.

Припомняме, че виновник за инцидента е безработният Минко Христов, на 36 години, от същото село. Според полицаите Минко има две условни присъди за подобни престъпления.

Вижте още за инцидента и ТУК!

Подобни статии

Top