Преводач №1 на Европейската комисия ще учи в Харвард

Преводач №1 на Европейската комисия ще учи в Харвард

Дванайсетокласничка от английската гимназия е приета в Харвард. Лора Стоянова научила новината съвсем скоро, но мечтае да учи в един от най-престижните университети в света още от 9 клас. Момичето е спечелило доста призови места на състезания по немски и английски език, а в началото на 2014 г. победи в конкурса за млад преводач на Европейската комисия.

Мечтата на Лора е да учи в Съединените щати. Ето че вече тя се сбъднала.

„Дойдох в училище на една презентация на Георги Вуков, който е завършил Харвард и така се заинтересувах. Много ми хареса неговото описание на университета, прочетох книгата му и започнах да се приготвям да кандидатствам“, разказа момичето.

Така Лора подава документи и я приемат. Не се притеснява за това как ще се издържа, тъй като университетът предлага на студентите си безвъзмездна финансова помощ, в зависимост от възможностите им. Момичето ще учи теоретична физика и компютърни технологии, като се надява да успее да се дипломира и в двете специалности. Сигурна е, че образованието в Харвард ще й даде много възможности.

„Професорите, с които ще мога да работя, са нобелови лауреати, хора, които правят проучвания в области, които са съвсем нови в момента, много модерни. Ще ми даде и възможности за работа, освен това общността в Харвард е съвсем различна, аз вече се запознах с някои от студентите там и всички са много радостни да ме приемат“, сподели Лора.

Тя е спечелила доста конкурси за преводач. От сега нататък обаче ще се занимава с това, за което мечтае – физиката и компютрите. Все още не знае дали ще се върне в България, когато завърши. Едно е сигурно – през август 2015-та ще замине за страната на големите възможности.

 

Подобни статии

Top