Превозвачите блокират българо-гръцката граница в понеделник

Превозвачите ще блокират българо-гръцката граница в понеделник точно в 9.00 ч., ако гръцките фермери се премахнат блокадата си до този час на 29 февруари. Това съобщи в писмо до медиите изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. Той е категоричен, че поддържа заявеното намерение за контраблокада на брифинга, проведен на 24 февруари, да се отвърне с реципрочни действия на блокадата на гръцките фермери.

Блокадата ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Тези превозни средства няма да бъдат допускани на територията на България, независимо дали са предназначени за нашата страна и българския пазар или се извършва транзитно преминаване през територията ни.

Протестните мерки ще бъдат прилагани на следните гранични пунктове: ГКПП „Кулата” – „Промахон”, ГКПП „Илинден” – Ексохи”, ГКПП „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, ГКПП „Маказа” – „Нимфея”, както и  ГКПП „Гюешево”, ГКПП „Логодаж” (по-рано и ГКПП Станке Лисичково) и ГКПП„Златарево”, става ясно от писмото на Арабаджиев.

Снимка: ureport.bg

Подобни статии

Top